Zöldborsós karfiol leves nálunk most kicsi tejföllel és tészta nélkül 

Hozzávalók:  

  • 1 egész kis fej karfiol 
  • 10 dkg zöldborsó  
  • 2 nagyobb szál sárgarépa 
  • 3 nagy szem krumpli 
  • 7 dkg eperlevél tészta 
  • 1 közepes fej vöröshagyma 
  • 3-4 ek olaj 
  • 1 púpos kk só 
  • 0,5 kk őrölt bors 
  • 1 púpos tk őrölt pirospaprika 
  • 1 tk házi darált pirospaprika 
  • 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka) 
  • 2 liter víz 

 

Elkészítése: 

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk.

A karfiolt egész apró rózsáira szedjük, a krumplit apró kockára vágjuk, a sárgarépát vékonyra karikázzuk. 

A kockára vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk a felforrósított olajon, majd a sárgarépát és a zöldborsót kicsit megpirítjuk rajta.

Felengedjük vízzel, ízesítjük a fűszerekkel. 

Amikor fel fő a leves, hozzáadjuk a krumplit és a tésztát.

Ha már a krumpli is majdnem puha, mehet bele a karfiol, mert ennek elég pár perc, hogy megpuhuljon. 

Ha minden zöldség megfőtt és a tészta is puha, megkóstoljuk és ha szükséges, még ízesítjük.

Melegen, azonnal kínáljuk. 

One thought on “Zöldborsós karfiol leves nálunk most kicsi tejföllel és tészta nélkül ”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.