Brokkolis főzelék spenóttal és sült csirke darabokkal

Hozzávalók:

  • 1/2 fej brokkoli (2 étkezésre való) 
  • 2 marék spenót 
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • só, bors, kapor 
  • 1/2 ek zabliszt 
  • 2 dl zabtej 
  • 1/2 ek olívaolaj 
  • 200 g csirke
     

Recept: 

A brokkolit elkezdtem párolni nagyon kevés vízben, hozzádobtam a spenót leveleket is. Ettől lesz szép zöld a színe. Amikor már el akar főni a víz, felöntöm zabtejjel, zabliszttel sűrítem, fűszerezem, rottyantom. A végén turmixolom az egészet krémesre.
 

A csirkét piríthattam volna, de inkább felfűztem nyársra és a sütőben készítettem belőle csirkenyársat. A húst bepácoltam előtte fokhagymás olívaolajban. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.