Hozzávalók 2 adaghoz
- 300 g csirkemáj
- 200 g vöröshagyma
- 2 db alma
- 1,5 ek olívaolaj
- só, bors
- majoranna, babérlevél
- 1 ek nádcukor
- olaj spray vagy kókuszzsír
- 300 g burgonya
Recept: A hagymát karikázzuk fel, szedjük szeleteire. Az almát mossuk meg, vágjuk kb. 2 cm-es cikkekre. A májat csíkokra vágjuk fel. Borsozzuk be. A burgonyát hámozzuk meg és vágjuk negyedekre. Kevés olajra dobjuk rá a hagymát, fűszerezzük sóval, borssal. Fedő alatt 10 percig lassú tűzön főzzük, néha kevergessük meg. Adjuk hozzá a majorannát és a széttépkedett babérlevelet és főzzük még kb. 10 percig puhára. Vegyük le a tűzről. Az almacikkek mindkét oldalát süssük meg kevés olajon, ehhez összesen kb. 5 percre van szükség. Mikor kész, szedjük át egy edénybe. A megmaradt olajra kanalazzuk rá a nádcukrot, kevergessük, várjuk meg, míg karamellizálódik. Ezt a keveréket locsoljuk rá az almára. A felcsíkozott májat kevés olajon kb. 4-5 perc alatt megpirítjuk, ezután ízlés szerint megsózzuk. A burgonyát sós vízben puhára főzzük. Egy nagyobb serpenyőben a májat a hagymával összepirítjuk 2-3 perc alatt, sűrűn kevergetjük. Rádobáljuk az almát, már nem keverjük, csak néhányszor összerázzuk az ételt és már tálalható is a sós burgonyával.