Húsos makaróni

Hozzávalok:

250 g makaróni tészta 

200 g tejföl 

1 gerezd fokhagyma 

75 g trappista sajt 

75 g füstölt sajt 

2 ek olaj 

1 fej hagyma 

2 gerezd fokhagyma 

só, bors 

500 g darált sertéshús 

1 tk pirospaprika 

½ tk füstölt pirospaprika 

1 ½ tk őrölt kömény 

50 g sűrített paradicsom 

250 ml víz 

250 ml darabolt paradicsom 

A tésztát sós vízben félig puhára főzzük, leszűrjük. A raguhoz üvegesre pároljuk az olajon az apróra vágott hagymát, rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és belerakjuk a darált húst. Ha nagyjából elfőtte a levét, hozzáadjuk a kétféle őrölt paprikát, az őrölt köményt és a sűrített paradicsomot, és 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, majd 15-20 percig rotyogtatjuk.   

Ha elkészült a ragu, a felét összekeverjük a tésztával, és kb. egy 25 x 25 cm nagyságú tepsibe rakjuk. Rárakjuk a maradék húsos ragut, rákenjük a zúzott fokhagymával kikevert tejfölt, ráreszeljük a sajtokat, és előmelegített 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul az egész és össze nem áll egy kicsit. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.