Hozzávalok:
250 g makaróni tészta
200 g tejföl
1 gerezd fokhagyma
75 g trappista sajt
75 g füstölt sajt
2 ek olaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
500 g darált sertéshús
1 tk pirospaprika
½ tk füstölt pirospaprika
1 ½ tk őrölt kömény
50 g sűrített paradicsom
250 ml víz
250 ml darabolt paradicsom
A tésztát sós vízben félig puhára főzzük, leszűrjük. A raguhoz üvegesre pároljuk az olajon az apróra vágott hagymát, rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és belerakjuk a darált húst. Ha nagyjából elfőtte a levét, hozzáadjuk a kétféle őrölt paprikát, az őrölt köményt és a sűrített paradicsomot, és 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, majd 15-20 percig rotyogtatjuk.
Ha elkészült a ragu, a felét összekeverjük a tésztával, és kb. egy 25 x 25 cm nagyságú tepsibe rakjuk. Rárakjuk a maradék húsos ragut, rákenjük a zúzott fokhagymával kikevert tejfölt, ráreszeljük a sajtokat, és előmelegített 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul az egész és össze nem áll egy kicsit.