Káposztás Durgány

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 teáskanál só, 3 tojás, kevés víz, zsír, 2 kg savanyú káposzta.

A lisztet átszitáljuk, beletesszük a sót, elmorzsolunk benne egy evőkanál sertészsírt, majd beleütünk három tojást, és egy kevés vízzel összeállítjuk a tésztát.

Hasonlít a levestésztára, csak van benne zsír is.

Ezt háromfelé választjuk, és deszkán is alaposan kigyúrjuk, majd kicsit pihentetjük.

A savanyú káposztát megkóstoljuk, amennyiben túl savanyú, átmossuk, kicsavarjuk, és rövidebb darabokra vágjuk. Egy púpos evőkanál zsírban megpároljuk.

Ezután egyenként vékonyra sodorjuk a tésztákat.

A felületüket átkenjük zsírral, majd gazdagon megszórjuk párolt káposztával.

Teljesen beborítjuk vele.

Feltekerjük, mint a rétest, félbevágjuk, és kizsírozott tepsibe tesszük.

Amikor minden rúd a helyére került, a tetejüket is megkenjük zsírral, és előmelegített sütőben kb. egy óra alatt megsütjük.

Kicsit hűtjük, majd szeleteljük.

Gasztró Joci

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.