Hozzávalók:
- 1 egész kis fej karfiol
- 10 dkg zöldborsó
- 2 nagyobb szál sárgarépa
- 3 nagy szem krumpli
- 7 dkg eperlevél tészta
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3-4 ek olaj
- 1 púpos kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 púpos tk őrölt pirospaprika
- 1 tk házi darált pirospaprika
- 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 2 liter víz
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk.
A karfiolt egész apró rózsáira szedjük, a krumplit apró kockára vágjuk, a sárgarépát vékonyra karikázzuk.
A kockára vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk a felforrósított olajon, majd a sárgarépát és a zöldborsót kicsit megpirítjuk rajta.
Felengedjük vízzel, ízesítjük a fűszerekkel.
Amikor fel fő a leves, hozzáadjuk a krumplit és a tésztát.
Ha már a krumpli is majdnem puha, mehet bele a karfiol, mert ennek elég pár perc, hogy megpuhuljon.
Ha minden zöldség megfőtt és a tészta is puha, megkóstoljuk és ha szükséges, még ízesítjük.
Melegen, azonnal kínáljuk.
Nagyon tetszik