Saláta Brokkoli ropogóssal

Hozzávalók 35 db golyóhoz:

  • 30 dkg burgonya 

 

A sütéshez:  

tepsiben alakbarát, ezért olaj csak éppen kell 

A brokkolishoz még hozzávaló: 

  • 30 dkg brokkoli 
  • 1 tojás 
  • 10 dkg zabpehely darálva vagy apró szemű zabpehely 
  • őrölt szerecsendió 

A sárgarépáshoz még hozzávaló: 

  • 35 dkg sárgarépa 
  • 1 tojás 
  • 4 dkg teljes kiőrlésű liszt 
  • 6 dkg darált zabpehely vagy zabkorpa 
  • őrölt gyömbér 

A húsoshoz még hozzávaló: 

  • 30 dkg darált főtt szárnyashús 
  • 1 tojás 
  • 4 dkg reszelt sajt 
  • 8 dkg zabpehely vagy zabkorpa 
  • őrölt szerecsendió 

Elkészítés: 

Az összes burgonyát megmossuk, sós vízben, héjában megfőzzük. A brokkolit szintén megfőzzük. A répát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk, és kevés vízben szintén megfőzzük. A zöldségeket leszűrjük, lecsepegtetjük, a burgonyát meghámozzuk, összetörjük. 

Golyók: A brokkolit összekeverjük a tojással, a kihűlt tört burgonya egyharmadával, a darált zabpehely háromnegyed részével, és sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A kapott masszát kisebb golyókká formázzuk, megforgatjuk a maradék darált zabpehelyben, és félretesszük. A sárgarépát elkeverjük a tojással, a kihűlt tört burgonya második harmadával, a liszttel, a darált zabpehely felével, és sóval, borssal, gyömbérrel fűszerezzük. A kapott masszát kisebb rudakká formázzuk, megforgatjuk a maradék darált zabpehelyben, és félretesszük. Elkészítjük a húsos ropogóst is. A darált főtt szárnyas-húst összekeverjük a tojással és a maradék egyharmad kihűlt, tört burgonyával, a reszelt sajttal, a darált zabpehely felével, és sóval, szerecsendióval fűszerezzük. A kapott masszát kisebb rudakká formázzuk, megforgatjuk a maradék darált zabpehelyben, és félretesszük. Jól felforrósított olajban kisütjük a formákat. Amikor megsültek, lecsepegtetjük, fogvájót szúrunk mindegyike, tálaljuk. 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.